L-Citrulline

Kontakt z nami

Inne nazwy: N/A 
CAS NO.: 372-75-8 
Wzór sumaryczny:  C6H13N3O3 
Masa cząsteczkowa: 175.19 
Postać: biały krystaliczny proszek  
Klasa: spożywcza, medyczna 
Assay: 98.5% Min. 
PH: 5.0~7.0 
Specific rotation: +24.5 ~ +26.8 Degree 
State of solution: 98.0% Min. 
Rozmiar opakowania: 25kg/beczka 
Okres przydatności: 2 lata 
Zastosowanie: Suplementy odżywiania 
Standard jakości: USP 

Zastosowanie: 
1. L-Cytrulina jest naturalnie występującym aminokwasem. 
2. Jest wytwarzana przez ludzki organizm, można ją także znaleźć w niektórych pokarmach, np. w arbuzach.
3. L-Cytrulina jest stosowana w leczeniu chorób serca, choroby Alzheimera, demencji, zmęczeniu, osłabieniu mięśni, niedokrwistości sierpowatej, zaburzeniach erekcji, nadciśnieniu i cukrzycy.
4. Wykorzystuje się ją także w kulturystyce i sporcie dla zwiększania energii i poprawie wydajności .