Inne nazwy: N/A
CAS NO.: 54940-97-5
Wzór sumaryczny: C6H13N3O3·C4H6O5
Postać: Biały krystaliczny proszek
Klasa: spożywcza, medyczna
Assay: 98.5%~101.0%
Specific rotation: +13.5°~+15.5°
State of solution: N/A
PH: N/A
Rozmiar opakowania: 25kg/beczka
Okres przydatności: 2 lata
Zastosowanie: Suplementy diety dla sportowców
Standard jakości: USP/AJI/FCC
Zastosowanie:
1. DL-jabłczan L-cytruliny jest związkiem składającym się z cytruliny, aminokwasu występującego głównie w arbuzach i jabłczanu, pochodnej jabłek.
2. Jest z powodzeniem stosowany przez europejskich lekarzy, którzy odnotowali jego wpływ na zwiększenie energii i poprawę samopoczucia.
3. L-Cytrulina jest aminokwasem, który optymalizuje przepływ krwi poprzez jego konwersję do L-argininy, a następnie tlenku azotu. Tlenek azotu bierze udział w wazodylatacji, a jego niski poziom wiąże się ze zmęczeniem psychicznym i fizycznym oraz zaburzeniami funkcji seksualnych.
4. Cytrulina, uważana za aminokwas endogenny, jest syntezowana w przewodzie pokarmowym z glutaminy, przekształca się do argininy w komórkach śródbłonka.