N-Acetyl-L-Cysteine

Kontakt z nami

Inne nazwy: N/A 
CAS NO.: 616-91-1 
Wzór sumaryczny: C5H9NO3S 
Postać: białe kryształy lub krystaliczny proszek 
Klasa: spożywcza, medyczna 
Assay: 98.0%~102.0% 
State of solution: N/A 
Specific rotation: +21.0° to +27.0° 
PH: 2.0 ~ 2.8 
Rozmiar opakowania: 25kg/beczka 
Okres przydatności: 2 lata 
Zastosowanie: Suplementy diety dla sportowców 
Standard jakości: USP/AJI/FCC 

Zastosowanie: 
1. N-Acetyl-L-Cysteina jest formą L-cysteiny o lepszej przyswajalności. Ma działanie przeciwutleniające, pomaga chronić przed wirusami.
2. N-Acetyl-L-Cysteina jest stosowana jako środek ochronny dla wątroby oraz zmniejszający lepkość śluzu w płucach i oskrzelach.
3. N-Acetyl-L-Cysteina zwiększa poziom glutationu w komórkach.
4. N-Acetyl-L-Cysteina jest warunkowo niezbędnym aminokwasem, jednym z trzech aminokwasów zawierających siarkę – pozostałe to tauryna (która może być pozyskiwana z L-cysteiny) oraz L-metionina, z której L-cysteina może być wytworzona w organizmie (w drodze wieloetapowego procesu).
5. N-Acetyl-L-Cysteina może działać jako przeciwutleniacz, zapobiegać chorobom wątroby oraz wzmacniać włosy (w przypadku regularnego zażywania).