D-Aspartic Acid

Kontakt z nami

Inne nazwy: DAA 
CAS NO.: 1783-96-6 
Wzór sumaryczny: C4H7NO4 
Masa cząsteczkowa: 133.1 
Postać: biały krystaliczny proszek  
Klasa: spożywcza, medyczna 
Assay: 99,0% Min. 
PH: 9.0~13.0 
Specific rotation: -24.0 ~ 26.0 Degree 
State of solution: 98.0% Min. 
Rozmiar opakowania: 25kg/beczka 
Okres przydatności: 2 lata 
Zastosowanie: Suplementy odżywiania 
Standard jakości: USP 

Zastosowanie
1. Kwas D-asparaginowy (DAA) jest aminokwasem naturalnie występującym w dużych ilościach w narządach rozrodczych, podwzgórzu i przysadce mózgowej. Poprzez syntetazę NMDA, kwas D-asparaginowy przekształca się w N-metylo-D-asparaginian, który jest silnym stymulatorem szlaku receptora N-metylo-D-asparaginianu.
2. Kwas D-asparaginowy powstaje, gdy enzym asparaginianu racemazy przekształca kwas L-asparaginowy w kwas D-asparaginowy w jądrach i innych gruczołach w ciele. Odgrywa on istotną rolę w wytwarzaniu plemników i produkcji hormonów płciowych. Badania na ludziach wykazały znaczący wzrost hormonu luteinizującego (LH), hormonu przekaźnikowego, który przyczynia sie do produkcji testosteronu w jądrach, oraz korelację z podwyższeniem poziomu testosteronu u mężczyzn stosujących suplementy.